Sunday, August 7, 2011

Mobilni aparatić za zube

Mobilni aparatić za zube
Mobilni aparatić za zube je vjerojatno jedan od rijetkih slučajeva riješavanja problema s vašim zubima. Nekada su se primjenjivali kod većine djece i odraslih ,a danas ih zamjenjuju fiksni aparatići za zube o kojima smo pričali u prošlom tekstu. Terapija mobilnim napravama se sve više ograničava te se postavlja vrlo kratko vremensko razdoblje intenzivnog rasta i razvoja tokom puberteta, što u jednu ruku i nije pretjerano preporučljivo.U nastavku pročitajte sve o mobilnim aparatićima za zube:




KAKO MOBILNI APARTIĆ ZA ZUBE FUNKCIONIRA


Mobilni aparatići za zube su nekada posjedovali tzv. Ploče koje se su dijelile na gornji i donji dio mobilnog aparata, koristile su se kao glavno terapijsko sredstvo kod mladih, ali i kod odraslih pacijenata koji nisu htjeli imati vidljivi aparatić za zube zbog ostalih ljudi u njihovom krugu jer se za njihove godine to smatralo neprikladnim. U današnje vrijeme se taj sustav lagano zapustio jer nažalost nije rezultirao onim rezultatima kakve su pacijenti očekivali, zato se mobilni zubni aparatić koristi isključivo za održavanje već postignutog zubnog napredka pomoću fiksnog zubnog aparatića.

Po pitanju estetike tu su nove bijele bravice koje su gotovo pa nevidljive na zubima, no opet, metalne bravice mogu svom vlasniku omogućiti preciznije pomake i bolje se vežu za zub te je vjerojatnost opadanja vrlo niska, za razliku od keramičkih. S vremenom se tržište sve više puni razno raznim legurama od kojih se proizvode drugačije žice koje na zub djeluju silama koje su vrlo blage, ali i kontinuirane, te se samim time stvara idealno okruženje za vaše zube.

NEUGODNOST NOŠENJA MOBILNOG APARATIĆA ZA ZUBE


Mobilni aparatić za zube je stekao svoju popularnost upravo iz tog razloga što za sobom ne nosi nikakve neugode po pitanju nošenja, ne vidljiv je i naćešće ga pacijenti nose tokom spavanja ili dok su doma. Naravno, potrebno je održavati higijenu usne šupljine, ali opet ne donosi toliku razinu neugodnosti kakvu za sobom nosi fiksni aparatić.

No comments:

Post a Comment

Blog Top Sites